Video paylaşım sitesi olan Youtube’da Temel Yeterlilik Testi'nden (TYT) 4 gün önce videonun altına yapılan bir yorum öğrencilerin aklında “sorular çalındı mı?” iddiasını ortaya çıkardı. Olay Twitter’da Türkiye gündemine girdi.
 Milyonlarca lise öğrencisi iyi bir gelecek hayaliyle bu hafta sonunda üniversite sınavında ter döktü. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT), adaylara toplamda 120 soru soruldu. 135 dakika süren sınav sonrasında sosyal medyada ortaya atılan iddialar gündemde yerini aldı.
 
TYT Soruları Çalındı Mı?
 Sınavdan 4 gün önce Youtube üzerinden konu anlatımı yapılan bir vidonun altına “2021 tyt 13. soru” yorumu yapıldı. Yapılan yorumun sınavda aynı şekilde çıkması üzerine bir çok kişiden tepki geldi.
 Ünivers,te sınavının birinci aşaması olan TYT’de çıkan soru üzerine insanların aklında soruların çalındığı iddası oluştu. Öğrenciler konuyla ilgilli düşüncelerini Twitter’da “#sorularçalındı” etiketiyle dile getirdi.
 
ÖSYM’den Açıklama Gelmedi
 Yaşanan olay sonrasında insanların aklına gelen ilk soru “Sınav iptal edilecek mi?” oldu. ÖSYM’den resmi bir açıklama henüz gelmedi. 
 Ancak çoğu öğrenci verdiği emeğin boşa gitmesi konusunda endişeli.